logo

Contact


De Historische Vereniging Maassluis laat u kennismaken met of zoeken in duizenden foto's, een aantal korte filmpjes, foto's van historische objecten, Historische Schetsen (boekjes) met verhalen over belevenissen van en met Maassluizers. U kunt ook samengebrachte collecties bekijken zoals ansichtkaarten, luchtfoto's en vissersschepen. U kunt vanuit verschillende invalshoeken zoektochten ondernemen met behulp van trefwoorden, categorie-indelingen, straatnamen, locaties, jaar, personen, etc..

Wanneer u heeft ontdekt wat u ermee kunt, blijft u gegarandeerd uren bezig. Het opgenomen fotomateriaal is allemaal in categorieŽn ingedeeld en voorzien van een beschrijving. Bij de beschrijving van een foto proberen wij zoveel mogelijk kenmerken aan de foto toe te voegen. Deze kenmerken laten zich kortweg samenvatten als Wie, Wat, Waar, Waarom en Wanneer, ofwel een beschrijving van personen, het onderwerp, de plaats, de gelegenheid en het jaar waarin of de datum waarop de foto is gemaakt.

In de tab 'Kent u' staan eveneens foto's waarover wij nog meer willen weten.
Maar wat u aantreft is nog lang niet alles. Veel materiaal moet nog worden bewerkt alvorens het ook kan worden toegevoegd. In totaal zullen vele duizenden foto's een plaatsje krijgen.

Samen delen is vermenigvuldigen. Kennis delen maakt ons allen rijker. Dus schroomt u niet en gebruik de mogelijkheden om uw commentaar te geven of om ontbrekende gegevens aan te vullen. Ziet u bijvoorbeeld een vraagteken (?) boven een thumbnail staan, dan zijn wij nog op zoek naar aanvullende gegevens. 

De getoonde fotoís zijn voorzien van een watermerk. Hieraan liggen een aantal redenen ten grondslag. Wenst u voor eigen gebruik fotoís zonder watermerk, dan volstaat een mailtje naar de fotoredactie met de gewenste bestandsnamen.

De beeldbank is opgericht om beeldmateriaal van Maassluis en haar directe omgeving toegankelijk te maken voor een heel breed publiek en zeker niet alleen voor de huidige bewoners van Maassluis.Voor vragen of opmerkingen, of als u zelf materiaal beschikbaar zou willen stellen, kunt u contact opnemen met: 

Algemeen e-mailadres: info@histvermaassluis.nl
Fotoredactie: fotoredactie@histvermaassluis.nl